Žito Bačka dobitnik Velike zlatne medalje Poljoprivrednog sajma

24.05.2014. | Novosti

Novi sad 24.maj 2014. – Preduzeće ‘Žito Bačka’ iz Kule, koje je u sastavu MK Commerce-a, kompanije članice MK Group, dobitnik je “Velike zlatne medalje” novosadskog Poljoprivrednog sajma 2014. za “Pšenično namensko brašno za pite, kore i bureke”, što je još jedan dokaz kvaliteta brašna koje se u ovom mlinu proizvodi.
Ovo jako pšenično brašno ima visoku hranljivu vrednost i po svojim karakteristikama je jedinstveno na tržištu Srbije. Brašno je samleveno od precizne mešavine najkvalitetnijih visokoproteinskih sorti pšenice. Mlevenje je obavljeno na novoj mlinskoj opremi instaliranoj ove godine. Pravilan izbor sorti, njihovo mešanje i samu preradu je osmislio i vodio stručni kadar Žito Bačke. Novi proizvod je odmah pronašao put do kupaca i za kratko vreme postao prepoznatljiv izvozni brend.

Sirovinsku bazu za specijalne vrste brašna i u budućnosti će obezbeđivati MK Agrar na svojim njivama uz primenu punih agrotehničkih mera, a ‘Žito Bačka’ će nastaviti da radi na daljem razvoju specijalnih vrsta brašna raznih namena.

Produktna berza

Error empty cache

Kursna lista

14.06.2019
EUR 117.9804
USD 104.6389