MK Group

MK-GROUP

MK Group je holding kompanija, jedan od najuspešnijih poslovnih sistema u Srbiji i regionu u čijem se sastavu nalazi više od 40 povezanih preduzeća u zemlji i inostranstvu. Sedište holdinga je u Beogradu, a povezana preduzeća smeštena su širom Srbije i regiona. MK Group se bavi strateškim vođenjem poslovanja i korporativnim upravljanjem u oblastima poljoprivrede i poljoprivredne industrije, turizma, upravljanja nekretninama, IT tehnologije, finansija, obnovljivih izvora energije, mesne industrije i dr.

 

Početak poslovnog sistema MK Group vezuje se za 1983. godinu kada je osnovana kompanija MK Commerce, jedna od prvih privatnih kompanija na teritoriji Vojvodine koja se bavila proizvodnjom i izvozom ratarskih kultura iz Srbije. Od tada, razvoj buduće MK Group išao je isključivo putanjom uspeha. Najveći deo poslovanja MK Group se odnosi na poljoprivrednu proizvodnju, industriju i trgovinu poljoprivrednim proizvodima. Preduzeća iz sastava MK Group spadaju među najuspešnije domaće kompanije i najveće proizvođače i izvoznike šećera, pšenice, kukuruza, soje, ječma, uljane repice, stočne hrane i dr.

 

MK Group raspolaže svom neophodnom infrastrukturom za uspešno i savremeno poslovanje u oblastima kojima se bavi, a u svojoj imovinskoj karti ima desetine hiljada hektara oranica sa pratećom poljoprivrednom mehanizacijom poslednje generacije, velike i savremeno opremljene skladišne kapacitete, mlinove, voćnjake i plastenike, kao i poslovne zgrade, hotele, građevinsko zemljište i ostalo.

 

U okviru MK Group danas je i kompanija Sunoko, najveći domaći proizvođač i izvoznik šećera, kao i vodeća kompanija u mesnoj industriji – Carnex iz Vrbasa, koja svoje proizvode izvozi u preko 15 zemalja.

 

Osim poljoprivrede, proizvodnje šećera i mesa, turizma, MK Group svoj portfolio širi i na nove biznise – od 2014. godine, od manjinskog postaje prvo većinski a potom i stopostotni vlasnik AIK banke. Postaje vlasnik udela u slovenačkoj Gorenjskoj banci, a preuzima i Alpha banku u Srbiji.

 

U kompanijama koje pripadaju MK Group sistemu radi oko 7000 zaposlenih.

Produktna berza

Error empty cache

Kursna lista

17.10.2019
EUR 117.5563
USD 106.1169