Miodrag Kostić – Predsednik MK Group

 

MK_biografija

Miodrag Kostić aktivno učestvuje u radu upravnih odbora najvećih i najuspešnijih institucija u Srbiji. U dva manadata je bio predsednik Izvršnog odbora poslovnog kluba „Privrednik”, koji okuplja 40 najuspešnijih preduzetnika u našoj zemlji. On je takođe i član brojnih renomiranih domaćih i međunarodnih poslovnih udruženja kao što su Američka privredna komora, Britansko-srpska privredna komora, Srpsko-italijanski poslovni savet, Srpska Asocijacija Menadžera, kao i Evropski ekonomski parlament, gde zajedno sa ostalim članovima učestvuje u stvaranju bolje poslovne klime u našoj zemlji i regionu.

Sa 35 godine iskustva u privatnom preduzetništvu, Miodrag Kostić je jedan od najuspešnijih poslovnih ljudi, ne samo u Srbiji, već i u regionu. Upravlja jednom od većih vertikalno integrisanih poljoprivrednih kompanija u Evropi. MK Group je poslovni sistem kojii zapošljava oko 7.000 radnika u Srbiji i kao takav spada među one koji čine okosnicu domaće privrede. Pored agrara, u fokusu poslovanja MK Group je šećerna i mesna industrija, a nove investicije planirane su u oblasti turizma i bankarstva, sa planovima da MK Group zauzme lidersku poziciju u regionu.

Stručna zajednica prepoznaje ekspertizu i posvećenost g. Kostića unapređenju ekonomije na čitavom Balkanu, te je on čest govornik na najznačajnijim domaćim i međunarodnim konferencijama, kao što su godišnji skupovi EBRD-a (u Kazablanci, 2011. i Istanbulu, 2013.) Samit 100 (u Crnoj Gori u 2013, Hrvatskoj 2014. i Sloveniji 2015), FMCG Retail and Agribusiness Arena (u Dubrovniku 2014.), London Stock Exchange CIS & CEE Investor Conference (u Londonu, 2015.), Expo (u Milanu u 2015), 33. finansijska konferencija (u Portorožu 2016.), Kopanik Biznis Forum (2015, 2016, 2018) i mnogi drugi.

 

Miodrag Kostić često ističe da poslovni uspeh mora biti podržan društveno korisnim aktivnostima, a tokom godina, kompanija na čijem je čelu kontinuirano ulaže u svih 70 opština u kojima žive i rade njeni zaposleni. Posvećenost filantropskim aktivnostima, najbolje iskazuje konstantnom brigom o obrazovanju i zdravstvu mladih i dece u Srbiji. Miodrag Kostić je takođe i prvi Srbin kome je Međunarodna organizacija SOS Dečje selo uručila priznanje Bedž časti.

 

Njegovo znanje, uspeh i istrajnost krunisani su brojnim priznanjima od kojih su najzistaknutije „Poslovni čovek godine”, „Najuspešniji čovek Vojvodine”, „Najuspešniji privrednik”, „Najbolji menadžer Jugoistočne Evrope 2011”, zatim nagrada „Zlatni dinar cara Dušana – kompanija decenije”, „Beogradski pobednik”, „Biznis partner godine”, „Povelja za izuzetnost“ i druge. MK Group je u više navrata proglašavana najuspešnijom kompanijom u Srbiji i regionu.  Udruženje „Moja Srbija“ i Privredna komora Beograd su u 2013. i 2014. godini dva puta nagradili g. Kostića i kompaniju na čijem je čelu nagradom “Moj izbor” za društveno odgovorno poslovanje.

Miodrag Kostić
MK Group
Predsednik

Produktna berza

Error empty cache

Kursna lista

14.06.2019
EUR 117.9804
USD 104.6389